Publikavimo data: 2024-01-06
Skaidrus mėsos sultinys receptas
Skaidrus mėsos sultinys yra skanios sriubos pagrindas. Jis gaminamas iš jautienos. Kad sultinys būtų sodrus, rinkitės mėsą su kaulu. Ji turi būti raudona arba ryškiai rausva, be nemalonaus kvapo. Paspaudus mėsa turi spurtuoti, o paskui greitai įgauti pradinę formą. Jei viską darysite taip, kaip parašyta recepte, sultinys bus švarus ir labai skanus. Jį galite išgerti iš karto arba užšaldyti ir vėliau naudoti sriubai. Išvirti jautienos sultinį labai paprasta.
Žingsnis 1
Paimkite blauzdą be kaulų ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu. Nuplaukite porus ir morkas. Porai turi būti stambiai supjaustyti. Morkas supjaustykite į dvi dalis. Svogūnus nulupkite nuo išorinės odelės ir nupjaukite šaknis. Į ją įkiškite gvazdikėlius.
Žingsnis 2
Pradėkite virti mėsą. Jautieną sudėkite į gilų puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite indą ant didelės ugnies. Vanduo užvirs per 10 minučių. Nuplaukite putas.Nuplaukite putas visą mėsos virimo laiką. Kepkite blauzdą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Padarykite sriubos pagrindą aromatingesnį. Tam į vandenį sudėkite daržoves ir prieskonius. Tai darykite tik tada, kai nustos formuotis putos. Tada sultinys bus skaidrus. Ingredientus virkite ant silpnos ugnies 60 min.
Žingsnis 4
Pereikite prie kito veiksmo. Išimkite daržoves ir prieskonius iš puodo. Toliau troškinkite mėsą dar 40 minučių, kol ji išvirs.
Žingsnis 5
Skystį perkoškite. Išimkite mėsą, o skaidrų mėsos sultinį per sietelį supilkite į kitą indą. Jei nėra sietelio, sultinį perkoškite per marlę, sulankstytą keliais sluoksniais. Kaip matote, šį patiekalą paruošti labai paprasta.
Žingsnis 6
Kad patiekalas atrodytų gražiai ir apetitiškai, jis turi būti tinkamai patiektas. Supilkite sultinį į gilų dubenį arba sultinio puodelį, pabarstykite žolelėmis. Kietai virtą kiaušinį perpjaukite išilgai ir sudėkite į dubenį tryniu į viršų.
Kategorijos