Publikavimo data: 2024-01-06
Vištienos sultinys su koldūnais receptas
Vištienos sultinys su koldūnais - skanus pirmasis patiekalas. Jis ne tik numalšins alkį, bet ir sušvelnins peršalimo ligas. Ruošiant reikės nedidelės naminės vištienos, miltų, kiaušinio ir prieskonių. Tokia sriuba turi pakankamai baltymų. O sotumo pasiekiama dėl to, kad sultinyje yra koldūnų. Gamindami galite naudoti ir broilerinę vištieną. Tačiau tada sultinys nebus toks kvapnus.
Žingsnis 1
Į šaldiklį įpilkite 50 ml vandens. Jis naudojamas ruošiant koldūnų tešlą ir turi būti labai šaltas. Išsijokite miltus. Paukštį nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išimkite vidurius.
Žingsnis 2
Pradėkite virti vištienos sultinį su koldūnais. Vištienos skerdeną įdėkite į puodą ir užpilkite vėsiu vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Nuimkite putas ir sumažinkite ugnį. įpilkite tiek vandens, kad jis apsemtų skerdeną 3 pirštais. Taip mėsa visiškai išvirs.
Žingsnis 3
Padarykite sriubą aromatingesnę. Į vištieną įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų. Po 10 minučių ištraukite lauro lapą. Vištienos skerdeną virkite 2 val. kad sultinys per daug neišvirtų, visiškai neuždarykite dangčio. Kaitinkite kuo mažesniu karščiu. Broilerio paukštis turėtų virti 40 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite vištieną ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Sultinį pertrinkite per sūrmaišį į švarų puodą.
Žingsnis 5
Paruoškite tešlą. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir 1 valgomąjį šaukštą ledinio vandens. Tešlą minkykite 7 minutes. Palikite ją 20 minučių nuošalyje. Padarykite 2 cm skersmens dešreles ir peiliu supjaustykite jas 1,5 cm gabalėliais. Tešlą pabarstykite miltais, kad ji nepriliptų prie stalo.
Žingsnis 6
Kepkite koldūnus. Tam gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į jį panardinkite koldūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Išimkite juos skepetaite ir leiskite aliejui nutekėti.
Žingsnis 7
Pradėkite patiekti. Į gilias lėkštes supilkite verdantį sultinį. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį vištienos ir koldūnų.
Kategorijos