Vištienos sultinys su koldūnais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Vištienos sultinys su koldūnais receptas

Vištienos sultinys su koldūnais - skanus pirmasis patiekalas. Jis ne tik numalšins alkį, bet ir sušvelnins peršalimo ligas. Ruošiant reikės nedidelės naminės vištienos, miltų, kiaušinio ir prieskonių. Tokia sriuba turi pakankamai baltymų. O sotumo pasiekiama dėl to, kad sultinyje yra koldūnų. Gamindami galite naudoti ir broilerinę vištieną. Tačiau tada sultinys nebus toks kvapnus.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 1
Į šaldiklį įpilkite 50 ml vandens. Jis naudojamas ruošiant koldūnų tešlą ir turi būti labai šaltas. Išsijokite miltus. Paukštį nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išimkite vidurius.

Žingsnis 2

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 2
Pradėkite virti vištienos sultinį su koldūnais. Vištienos skerdeną įdėkite į puodą ir užpilkite vėsiu vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Nuimkite putas ir sumažinkite ugnį. įpilkite tiek vandens, kad jis apsemtų skerdeną 3 pirštais. Taip mėsa visiškai išvirs.

Žingsnis 3

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 3
Padarykite sriubą aromatingesnę. Į vištieną įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų. Po 10 minučių ištraukite lauro lapą. Vištienos skerdeną virkite 2 val. kad sultinys per daug neišvirtų, visiškai neuždarykite dangčio. Kaitinkite kuo mažesniu karščiu. Broilerio paukštis turėtų virti 40 minučių.

Žingsnis 4

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 4
Išimkite vištieną ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Sultinį pertrinkite per sūrmaišį į švarų puodą.

Žingsnis 5

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 5
Paruoškite tešlą. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir 1 valgomąjį šaukštą ledinio vandens. Tešlą minkykite 7 minutes. Palikite ją 20 minučių nuošalyje. Padarykite 2 cm skersmens dešreles ir peiliu supjaustykite jas 1,5 cm gabalėliais. Tešlą pabarstykite miltais, kad ji nepriliptų prie stalo.

Žingsnis 6

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 6
Kepkite koldūnus. Tam gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į jį panardinkite koldūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Išimkite juos skepetaite ir leiskite aliejui nutekėti.

Žingsnis 7

Vištienos sultinys su koldūnais receptas Žingsnis 7
Pradėkite patiekti. Į gilias lėkštes supilkite verdantį sultinį. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį vištienos ir koldūnų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos