Publikavimo data: 2024-05-01
Blauzdų sriuba
Sriuba iš kumpio mėsos yra sotūs ir sotūs. Šiuo patiekalu lengvai pamaitinsite didelę vyrų grupę. Gerai išvirta kiaulienos nugarinė būna minkšta ir apetitiška. Jis yra pigesnis už mėsą, o dėl savo želė savybių tinka sąnariams ir raiščiams. Sriuba iš kiaulienos nugarinės pagal receptą verdama su bulvėmis, morkomis ir žirneliais. Tai tradicinis gaminimo būdas. Tačiau tokią sriubą taip pat galima virti su burokėliais, pupelėmis, lęšiais, marinuotais agurkais. Su lęšiais sriuba būna labai sveika ir skani.
Žingsnis 1
Išvirkite kankorėžius. Pripildykite puodą vandens, sudėkite į jį kankorėžius ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite 1,5 valandos. Į sultinį suberkite lęšius. Virkite 20 minučių. Po to sudėkite bulves ir įberkite druskos. Toliau virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite morkas ir svogūnus 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą su kastiniu ir bulvėmis sudėkite keptas daržoves. Dar šiek tiek pasūdykite. Įberkite pipirų. Užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekdami sriubą, leiskite jai 30 minučių pritraukti. Po to iš sultinio išimkite kumpius, atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite gabaliukais, sudėkite atgal į puodą, išmaišykite.
Kategorijos