Blauzdų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Blauzdų sriuba

Sriuba iš kumpio mėsos yra sotūs ir sotūs. Šiuo patiekalu lengvai pamaitinsite didelę vyrų grupę. Gerai išvirta kiaulienos nugarinė būna minkšta ir apetitiška. Jis yra pigesnis už mėsą, o dėl savo želė savybių tinka sąnariams ir raiščiams. Sriuba iš kiaulienos nugarinės pagal receptą verdama su bulvėmis, morkomis ir žirneliais. Tai tradicinis gaminimo būdas. Tačiau tokią sriubą taip pat galima virti su burokėliais, pupelėmis, lęšiais, marinuotais agurkais. Su lęšiais sriuba būna labai sveika ir skani.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
53 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blauzdų sriuba Žingsnis 1
Išvirkite kankorėžius. Pripildykite puodą vandens, sudėkite į jį kankorėžius ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite 1,5 valandos. Į sultinį suberkite lęšius. Virkite 20 minučių. Po to sudėkite bulves ir įberkite druskos. Toliau virkite 10 minučių.

Žingsnis 2

Blauzdų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite morkas ir svogūnus 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Blauzdų sriuba Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą su kastiniu ir bulvėmis sudėkite keptas daržoves. Dar šiek tiek pasūdykite. Įberkite pipirų. Užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekdami sriubą, leiskite jai 30 minučių pritraukti. Po to iš sultinio išimkite kumpius, atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite gabaliukais, sudėkite atgal į puodą, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos