Blumenthalio vištienos filė. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Blumenthalio vištienos filė.

Hestonas Blumenthalis yra neįtikėtinai talentingas savamokslis virėjas, mėgstantis eksperimentuoti su maistu. Šis kulinarijos alchemikas išrado revoliucinį vištienos kepimo būdą, dėl kurio ji tampa itin sultinga.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
16 min.
Kalorijos
65 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos filė marinuokite druskos tirpale. Druską ištirpinkite litre kambario temperatūros vandens. Į šį tirpalą panardinkite filė 15-30 minučių. Jei turite pakankamai laiko, įdėkite filė į tirpalą ir 4-8 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Blumenthalio vištienos filė. Žingsnis 2
Tada mėsą nusausinkite ir sudėkite vištieną į kepimo indą. Apšlakstykite filė ištirpintu sviestu, pabarstykite jūros druska ir prieskoniais. Kepkite vištieną iki 90 °C įkaitintoje orkaitėje 35-45 min.

Žingsnis 3

Blumenthalio vištienos filė. Žingsnis 3
Po to išimkite vištienos filė iš orkaitės ir leiskite jai 45 minutes pailsėti. Jei norite, kad filė įgautų patrauklią rusvą plutelę, dar 5-10 minučių pašaukite ją į iki 260 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos