Publikavimo data: 2025-08-18
Blumenthalio vištienos filė.
Hestonas Blumenthalis yra neįtikėtinai talentingas savamokslis virėjas, mėgstantis eksperimentuoti su maistu. Šis kulinarijos alchemikas išrado revoliucinį vištienos kepimo būdą, dėl kurio ji tampa itin sultinga.
Žingsnis 1
Vištienos filė marinuokite druskos tirpale. Druską ištirpinkite litre kambario temperatūros vandens. Į šį tirpalą panardinkite filė 15-30 minučių. Jei turite pakankamai laiko, įdėkite filė į tirpalą ir 4-8 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tada mėsą nusausinkite ir sudėkite vištieną į kepimo indą. Apšlakstykite filė ištirpintu sviestu, pabarstykite jūros druska ir prieskoniais. Kepkite vištieną iki 90 °C įkaitintoje orkaitėje 35-45 min.
Žingsnis 3
Po to išimkite vištienos filė iš orkaitės ir leiskite jai 45 minutes pailsėti. Jei norite, kad filė įgautų patrauklią rusvą plutelę, dar 5-10 minučių pašaukite ją į iki 260 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos