Publikavimo data: 2025-08-18
Blynai, kurie visada būna puikūs
Pusryčių blynai visai šeimai tapo mano mėgstamiausiu patiekalu. Jie iškepa labai greitai ir visada būna purūs bei skanūs. Šio recepto grožis tas, kad grietinę galite pakeisti bet kokiais raugintais pieno produktais, kurių turite namuose. Kefyras, biolaktas, riaženka, vaikiška minkšta varškė, tai net ne visi variantai, iš kurių bandžiau gaminti.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, druską ir sodą. Cukraus įberkite pagal skonį, galite įberti nuo 1 iki 3 šaukštų arba pakeisti cukraus pakaitalu. Sodos ir druskos imkite po 1/3 arbatinio šaukštelio.
Žingsnis 2
Grietinę gerai sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, soda ir druska.
Žingsnis 3
Suberkite miltus, apie 120-140 g. Įmaišykite palaipsniui, kad tešla būtų panaši į tirštą grietinę.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus kiekį reikia nustatyti individualiai. Kad bulvytės būtų purios, aliejus turėtų padengti visą keptuvę 0,5-1 cm aliejaus sluoksniu. Jei norite šiek tiek dietinių ir sveikesnių frikampėlių, galite tiesiog patepti keptuvę aliejumi. Šaukštu formuokite nedideles bulvytes.
Žingsnis 5
Kepkite kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Apverskite ir tolygiai apkepkite kitą pusę.
Kategorijos