Publikavimo data: 2024-04-01
Blyneliai be mielių
Blynai yra ne tik vienas skaniausių pusryčių patiekalų, bet ir seniausių! Mūsų protėviai taip pat mėgo vaišintis puraus skonio blynais. Visur jie buvo vadinami skirtingai: kažkur oladki, kažkur olashki, o kažkur apskritai alabiškais. Dažniausiai blynai yra bet kurios močiutės karūnavimo patiekalas. Daugeliui žmonių su šiuo patiekalu asocijuojasi šilti vaikystės prisiminimai. Šiandien pabandysime iškepti tuos pačius "močiutės" blynelius.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, miltus ir kefyrą. Mišinį plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į gautą masę suberkite druską, kepimo miltelius ir cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Į keptuvę atsargiai šaukštu dėkite paplotėlius. Kepkite po minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos