Blyneliai be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Blyneliai be mielių

Blynai yra ne tik vienas skaniausių pusryčių patiekalų, bet ir seniausių! Mūsų protėviai taip pat mėgo vaišintis puraus skonio blynais. Visur jie buvo vadinami skirtingai: kažkur oladki, kažkur olashki, o kažkur apskritai alabiškais. Dažniausiai blynai yra bet kurios močiutės karūnavimo patiekalas. Daugeliui žmonių su šiuo patiekalu asocijuojasi šilti vaikystės prisiminimai. Šiandien pabandysime iškepti tuos pačius "močiutės" blynelius.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blyneliai be mielių Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, miltus ir kefyrą. Mišinį plakite plaktuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Blyneliai be mielių Žingsnis 2
Į gautą masę suberkite druską, kepimo miltelius ir cukrų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Blyneliai be mielių Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Į keptuvę atsargiai šaukštu dėkite paplotėlius. Kepkite po minutę iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos