Publikavimo data: 2024-06-23
Blyneliai, įdaryti kepenėlėmis
Šio recepto blynai būna minkšti, o kepenėlių įdaras - sultingas. Šis patiekalas labai sotus ir skanus, jį galima patiekti ir šaltą, ir karštą. Puikus pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Puikiai tinka kaip užkandis ant šventinio stalo. Šiame recepte galima naudoti tiek vištienos, tiek kitų rūšių kepenėles.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite pieną, kiaušinius, cukrų, druską ir plakite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus, maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 2
Įpilkite vandens ir maišykite, kol masė taps vientisa. Palikite pastovėti 8-10 minučių. Prieš kepdami blynus įdėkite sviesto.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite maždaug blyno dydžio mišinį. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Žingsnis 4
Kol blyneliai kepa, paimkite kitą keptuvę ir įkaitinkite aliejų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite, kol taps auksinis. Sudėkite kepenėles, pipirus ir druską. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Atvėsinkite virtas kepenis ir svogūnus ir sumalkite blenderiu arba mėsmale. Įdėkite smulkiai supjaustytų krapų. Ant blyno dėkite šaukštą virtų kepenėlių ir susukite į voką. Taip darykite su kiekvienu blynu. Kepenėlėmis įdaryti blyneliai paruošti.
Kategorijos