Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais

Blynų kepimas ir vaišinimas blynais yra viena iš senųjų ir pagrindinių Užgavėnių šventimo tradicijų. Per Užgavėnių savaitę galite pabandyti išsikepti įvairių blynų su skirtingais įdarais. Privaloma paruošti bent kelis mėsiškus, net ir pačius paprasčiausius, pavyzdžiui, šį, pagamintą iš keptos maltos mėsos, virto vištos kiaušinio su svogūnais. Jis paprastas ir nesudėtingas, su juo gali susidoroti bet kuris nepatyręs kulinaras.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 1
Vištienos kiaušinį nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 2
Keptuvėje kepkite svogūną ir maltą mėsą 15-20 minučių alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepdami nepamirškite maltą mėsą pasūdyti.

Žingsnis 3

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite keptą maltą mėsą, svogūną, kiaušinį ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 4

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 4
Įdarą dėkite į blyno vidurį.

Žingsnis 5

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 5
Įdarą suvyniokite į blynus ir kepkite ant keptuvės, aliejaus galite nenaudoti.

Žingsnis 6

Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais Žingsnis 6
Dėkite blynus į lėkštę ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, yra bendrų alergenų, pusryčiai, Kūčios, nesaldūs blynai, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu, Blynai su mėsa

Kategorijos