Publikavimo data: 2025-08-17
Blyneliai, įdaryti malta mėsa ir kiaušiniais
Blynų kepimas ir vaišinimas blynais yra viena iš senųjų ir pagrindinių Užgavėnių šventimo tradicijų. Per Užgavėnių savaitę galite pabandyti išsikepti įvairių blynų su skirtingais įdarais. Privaloma paruošti bent kelis mėsiškus, net ir pačius paprasčiausius, pavyzdžiui, šį, pagamintą iš keptos maltos mėsos, virto vištos kiaušinio su svogūnais. Jis paprastas ir nesudėtingas, su juo gali susidoroti bet kuris nepatyręs kulinaras.
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinį nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje kepkite svogūną ir maltą mėsą 15-20 minučių alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepdami nepamirškite maltą mėsą pasūdyti.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite keptą maltą mėsą, svogūną, kiaušinį ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 4
Įdarą dėkite į blyno vidurį.
Žingsnis 5
Įdarą suvyniokite į blynus ir kepkite ant keptuvės, aliejaus galite nenaudoti.
Žingsnis 6
Dėkite blynus į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos