Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu

Tiesą sakant, žodis "blynas" nėra kilęs iš žodžio "mlin", kad ir kaip juokingai tai skambėtų. Arba nuo veiksmažodžio "malti", nes senovėje blynai pirmiausia buvo gaminami iš maltų miltų ir tik tada kepami orkaitėje arba kepami ant grotelių. Šis rusiškas patiekalas nuo seno buvo blynų dienos švenčių ir iškilmių dalis. Tik blynai su mėsos įdaru su kiaušiniais ir majonezu šios šventės proga gali būti skanesni už paprastus blynus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite vištos kiaušinį. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 2

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 2
Keptuvėje kepkite svogūną ir maltą mėsą 15-20 minučių alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepdami nepamirškite maltą mėsą pasūdyti.

Žingsnis 3

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite keptą maltą mėsą, juoduosius pipirus, svogūną, kiaušinį ir majonezą.

Žingsnis 4

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 4
Įdarą dėkite į blyno vidurį.

Žingsnis 5

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 5
Įdarą suvyniokite į blynus ir kepkite ant keptuvės, aliejaus galite nenaudoti.

Žingsnis 6

Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu Žingsnis 6
Dėkite blynus į lėkštę ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, yra bendrų alergenų, pusryčiai, Kūčios, nesaldūs blynai, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu, Blynai su mėsa

Kategorijos