Publikavimo data: 2025-08-17
Blyneliai, įdaryti malta mėsa, kiaušiniais ir majonezu
Tiesą sakant, žodis "blynas" nėra kilęs iš žodžio "mlin", kad ir kaip juokingai tai skambėtų. Arba nuo veiksmažodžio "malti", nes senovėje blynai pirmiausia buvo gaminami iš maltų miltų ir tik tada kepami orkaitėje arba kepami ant grotelių. Šis rusiškas patiekalas nuo seno buvo blynų dienos švenčių ir iškilmių dalis. Tik blynai su mėsos įdaru su kiaušiniais ir majonezu šios šventės proga gali būti skanesni už paprastus blynus.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite vištos kiaušinį. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Keptuvėje kepkite svogūną ir maltą mėsą 15-20 minučių alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepdami nepamirškite maltą mėsą pasūdyti.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite keptą maltą mėsą, juoduosius pipirus, svogūną, kiaušinį ir majonezą.
Žingsnis 4
Įdarą dėkite į blyno vidurį.
Žingsnis 5
Įdarą suvyniokite į blynus ir kepkite ant keptuvės, aliejaus galite nenaudoti.
Žingsnis 6
Dėkite blynus į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos