Publikavimo data: 2025-08-16
Blyneliai su avokadų įdaru
Mieliniai blyneliai tinka tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais įdarais. Įdarui rinkitės minkštą avokadą tamsia odele. Recepte esančią rikotą galite pakeisti minkšta varške arba įprasta varške, pertrinta per sietelį. Mielės leidžia tešlai išsiplėsti ir kaitinant tapti puresnei. Norint jas suaktyvinti, reikia palaukti, kol opara pakils. Po to galima pereiti prie ingredientų maišymo. Norėdami gauti plonus blynus, vištienos baltymus įveskite pačioje pabaigoje.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Sudėkite sausus ingredientus į gilų, aukštą dubenį arba puodą. Supilkite miltus, suberkite cukrų ir druską. Tada į sausus ingredientus supilkite šiltą pieną ir įmuškite vištos kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Į mišinį supilkite mieles ir sudėkite sviestą. Dar kartą sumaišykite visus ingredientus, uždenkite indą dangčiu arba maistine plėvele ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite rikotą, suberkite smulkintas žoleles ir žiupsnelį druskos. Įdarą išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, jos paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Kad būtų patogiau, naudokite silikoninį šepetėlį. Įpilkite 1 samtį tešlos ir paskleiskite ją ant keptuvės plonu sluoksniu, šiek tiek pakreipdami keptuvę. Kepkite blyną iš vienos pusės ant vidutinės ugnies maždaug 1-2 minutes. Apverskite blyną mentele ir kepkite, kol iškeps, maždaug dar minutę. Kepkite likusius blynus, maždaug po 6 vienu metu.
Žingsnis 4
Blynus pripildykite įdaro. Vienoje kiekvieno blyno pusėje dėkite rikotos ir žolelių ir tolygiai paskirstykite. Tada dviem eilėmis išdėliokite avokadų juosteles, o viduryje - kelias raudonosios žuvies skilteles. Tada susukite blynus į ritinėlius.
Kategorijos