Publikavimo data: 2024-05-12
Blyneliai su bulvių ir žuvies įdaru
Žingsnis 1
Norėdami pasigaminti blynų tešlą, pasiruoškite didelį dubenį, supilkite į jį šiek tiek pašildytą pieną, įmuškite vieną vištos kiaušinį, supilkite aliejų, druską ir cukrų, viską atsargiai išmaišykite, tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir sumaišykite tešlą mikseriu.
Žingsnis 2
Kepkite blynus ant silpnos ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Jie turėtų būti auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Iš anksto išvirtas bulves nusausinkite, supilkite karštą pieną ir gerai sutrinkite, įberkite šiek tiek druskos ir sviesto, dar kartą išmaišykite bulvių košę, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 4
Kiekvieną blynelį gausiai aptepkite atvėsinta koše, į vidurį įdėkite 5-6 nuluptus silkės gabalėlius, įdėkite kelias krapų šakeles, padarykite kelis blynelius su tuo pačiu įdaru.
Žingsnis 5
Likusius blynus taip pat aptepkite bulvių koše ir įdėkite lengvai sūdytos raudonos žuvies filė griežinėlių.
Žingsnis 6
Blynus supjaustykite riekelėmis, kiekvieną papuoškite nedideliu kiekiu raudonųjų ikrų ir agurkų griežinėliais.
Kategorijos