Publikavimo data: 2024-09-16
Blyneliai su dešra, kepti džiūvėsėliuose
Naujųjų metų išvakarės yra ne tik svarbiausia metų šventė, bet ir susitikimų su draugais bei ilgų žiemos pasivaikščiojimų laikas. Neįprasti ir skanūs užkandžiai, paruošiami per 10-15 minučių, ypač populiarūs Naujųjų metų išvakarėse. Juk kartais ant stalo reikia greitai patiekti ką nors skanaus. Tam kaip tik tinka blynai ir dešrelės. Šiuo paprastu, bet kartu ir neįprastu užkandžiu džiaugsis ir suaugusieji, ir vaikai. Blyneliai su dešrelėmis, kepti džiūvėsėliuose - traškus išorėje ir sultingas viduje užkandis iš pieniškų dešrelių ir blynelių džiūvėsėliuose, pagamintų iš maltų džiūvėsėlių.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Dešreles perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis. Dėkite į blyno vidurį ir suvyniokite.
Žingsnis 3
Dešreles, įvyniotas į blyną, perpjaukite skersai į dvi dalis.
Žingsnis 4
Kiekvieną gabalėlį panardinkite į kiaušinį, o tada į džiūvėsėlius.
Žingsnis 5
Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Patiekalą papuoškite garstyčiomis ir petražolių šakele.
Kategorijos