Publikavimo data: 2024-04-02
Blyneliai su grybų įdaru
Blynai laikomi vietiniu rusų patiekalu, kuris buvo gaminamas senovėje. Šiandien yra daugybė šio patiekalo receptų. Jis gali būti gaminamas su kefyru, pienu arba vandeniu. Jį galima įdaryti vištiena, malta mėsa, vaisiais, uogiene. Taip pat galima gaminti blynus, įdarytus grybais. Šiam patiekalui geriausia gaminti šiek tiek storesnius blynus nei įprastai. Tokiu atveju sulankstant blynas nesuplyš.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį ir pieną. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Įpilkite pusę samčio ir paskleiskite ant keptuvės. Kepkite blyną iš abiejų pusių, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Ant jo apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite grybus. Gerai išmaišykite. Kepkite juos apie 2 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite grybus ir svogūnus su sūriu.
Žingsnis 3
Apvyniokite blynus. Ant blyno krašto, 2 cm atstumu vienas nuo kito, dėkite nedidelį kiekį įdaro. Tvirtai suvyniokite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant jo apkepkite grybų ir sūrio blynus.
Kategorijos