Publikavimo data: 2025-08-18
Blyneliai su mėsa
Kas nemėgsta blynų? Kas nemėgsta mėsos? O blynai su mėsa - dvigubas malonumas. Siūlau savo vaikystės receptą, kurį mielai kartoju savo šeimoje.
Žingsnis 1
Įmuškite 1 kiaušinį su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos (pagal skonį).
Žingsnis 2
Įpilkite puodelį kefyro ir cukraus, suplakite.
Žingsnis 3
Suberkite 9 šaukštus miltų, išplakite ir įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Viską dar kartą suplakite ir pačioje pabaigoje įberkite pusę šaukšto geriamosios sodos (pagal skonį). Palikite pastovėti 5 minutes. Turėtų būti grietinės konsistencijos.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Apkepkite blynus iš abiejų pusių.
Žingsnis 6
Sumaišykite maltą mėsą su česnaku, prieskoniais, tarkuotomis morkomis, pjaustytais pomidorais ir bulvėmis ir kepkite, kol iškeps. Pabaigoje įberkite žolelių.
Žingsnis 7
Išmaišykite ir atvėsinkite. Mėsytę suvyniokite į blynus.
Žingsnis 8
Taip padarykite su visais blynais ir kepkite ant grotelių, daugiafunkcinėje keptuvėje arba keptuvėje.
Žingsnis 9
Padėkite jį ant lėkštės.
Kategorijos