Publikavimo data: 2024-03-27
Blyneliai su obuoliais ant kefyro
Išbandykite įdomų tirštų ir skanių pusryčių variantą - kefyro paplotėlius su obuoliais! Obuolių rūgštelė maloniai papildo įprastą trapučių skonį. Šį skonį galima paįvairinti priedais: varške, kepenėlių paštetu, grietine, medumi, sirupu, uogiene ir kt.
Žingsnis 1
Obuolius sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite drėgmės perteklių.
Žingsnis 2
Supilkite kefyrą į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, sodą, cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Miltus gerai persijokite, 200 ml jų supilkite į mišinį, jei tešla skysta, įpilkite dar 50 ml. Ji turi būti kaip tiršta grietinė.
Žingsnis 4
Mišinys turi būti vienalytis ir be gumulėlių. Kad tai pasiektumėte, kruopščiai maišykite tešlą.
Žingsnis 5
Į tešlą įmaišykite tarkuotą obuolį ir dar kartą išmaišykite tešlą.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies. Į įkaitintą keptuvę šaukštu pilkite tešlą ir palikite kepti 1-2 minutes.
Žingsnis 7
Kai tešla viršuje pradės stingti, apverskite paplotėlius ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 8
Apibarstykite paplotėlius cukraus pudra ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos