Publikavimo data: 2025-08-18
Blyneliai su šokolado pastos įdaru
Pūsti kefyro blyneliai su šokolado masės staigmena viduje patiks visiems mažiems ir dideliems saldumynų mėgėjams. Šiuos blynelius lengva ir greitai iškepti, kaip ir įprastus blynelius, tik su vienu nedideliu niuansu: kepimo metu įdedama šokolado pastos. Fritzoms imkite geresnės kokybės šokolado pastą, nes nuo jos priklausys patiekalo skonis.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir sodą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į kefyro ir kiaušinių mišinį suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti 5 minutes, kad prasidėtų fermentacijos procesas.
Žingsnis 3
Šaukštu iš tešlos ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi iškočiokite tešlą ir suformuokite paplotėlius. Tešlą atsargiai nukelkite nuo indo krašto, kad nesutriktų rūgimo procesas ir kepiniai būtų purūs. Į kiekvieno fritato vidurį įdėkite 0,5 arbatinio šaukštelio šokolado masės.
Žingsnis 4
Išdėlioję šokoladinę masę, ant kiekvieno fritato dėkite dar šiek tiek tešlos, kad masė būtų viduje. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 3 minutes.
Žingsnis 5
Tada keptuvę atidenkite, apverskite kepsnelius ir kepkite dar 2-3 minutes.
Kategorijos