Publikavimo data: 2025-08-18
Blyneliai su vištiena ir grybais
Blini laikomi tradiciniu rusų tautos patiekalu. Kiekviena šalis turi savo blynų gaminimo receptą. Prancūzijoje jie gaminami gana ploni, amerikietiški blyneliai savo išvaizda panašesni į blynus, o angliški blyneliai primena biskvitą. Skirtingose šalyse blynai taip pat naudojami su įvairiais įdarais. Mūsų šalyje blynai dažniausiai ruošiami su varške, mėsa, žolelėmis arba gaminami saldūs, pateikiant juos su medumi ir uogiene.
Žingsnis 1
Įmaišykite kiaušinius, druską, cukrų ir miltus. Supilkite pieną ir dar kartą suplakite. Kepkite blynus ant keptuvės su mišiniu.
Žingsnis 2
Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos. Sudėkite pievagrybius ir kepkite, kol iškeps. Į keptuvę įmaišykite sūrį, mėsą ir žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Gautą masę apvoliokite blyneliuose ir sudėkite juos į aliejumi pateptą kepimo indą. Kiekvieną blyną aptepkite majonezu ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos