Publikavimo data: 2025-08-17
Blyneliai su vištiena, sūriu ir grybais
Blynų užkandžiai visada buvo ypač populiarūs dėl patogios formos ir didelio universalumo. Tokiems užkandžiams galima naudoti bet kokį įdarą - nuo saldžių vaisių iki sūrių ar net aštrių ingredientų. Blyneliai su vištiena, sūriu ir grybais yra puikus užkandis, kuris stebina maloniu subalansuotu skoniu ir džiugina įdomia išvaizda.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, tada dalimis supilkite pieną ir miltus, kad gautųsi vientisa, skysta tešla. Baigiant kepti į tešlą įmaišykite sviestą ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus ir grybus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite vištienos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite tarkuotu sūriu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepkite visus blynus iš abiejų pusių ant įkaitintos keptuvės, kol jie taps auksiniai. Ant karštų blynelių dėkite įdaro ir formuokite maišelius. Kaip tvirtinimo elementus galite naudoti petražolių kotelius.
Kategorijos