Blyneliai su vištienos kiaušiniu ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Blyneliai su vištienos kiaušiniu ir sūriu

Skanūs ir sotūs pusryčiai - kiaušiniu ir sūriu įdaryti blyneliai. Blynus galite kepti ant bet ko - vandens, kefyro, pieno ir augalinio aliejaus. Dabar dažniausiai blynai kepami iš kvietinių miltų, todėl jie būna labai ploni ir orūs, o anksčiau blynams skirtais miltais buvo laikomi tik grikių miltai. Jie blynams suteikdavo ypatingą aromatą ir šiek tiek rūgštoką skonį. Į tešlą taip pat būdavo dedama mielių, dėl kurių blynai tapdavo storesni ir purūs.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Blyneliai su vištienos kiaušiniu ir sūriu Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Į dubenį supilkite pieną, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite druską, cukrų, išmaišykite ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite ir supilkite augalinį aliejų. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilkite vieną samtelį tešlos, kad išeitų plonas blynas. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, 3-4 minutes ant didelės ugnies. Tą patį padarykite ir su likusia tešlos dalimi.

Žingsnis 2

Blyneliai su vištienos kiaušiniu ir sūriu Žingsnis 2
Įdarykite blynus. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą smulkintų virtų kiaušinių ir tarkuoto sūrio. Paruoštą blyną suvyniokite į voką. Įdarytus blynus apie 2-3 minutes pašildykite keptuvėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, yra bendrų alergenų, pusryčiai, Kūčios, nesaldūs blynai, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu, Blynai su mėsa

Kategorijos