Publikavimo data: 2024-09-17
Blyneliai su vištienos kiaušiniu ir sūriu
Skanūs ir sotūs pusryčiai - kiaušiniu ir sūriu įdaryti blyneliai. Blynus galite kepti ant bet ko - vandens, kefyro, pieno ir augalinio aliejaus. Dabar dažniausiai blynai kepami iš kvietinių miltų, todėl jie būna labai ploni ir orūs, o anksčiau blynams skirtais miltais buvo laikomi tik grikių miltai. Jie blynams suteikdavo ypatingą aromatą ir šiek tiek rūgštoką skonį. Į tešlą taip pat būdavo dedama mielių, dėl kurių blynai tapdavo storesni ir purūs.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Į dubenį supilkite pieną, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite druską, cukrų, išmaišykite ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite ir supilkite augalinį aliejų. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilkite vieną samtelį tešlos, kad išeitų plonas blynas. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, 3-4 minutes ant didelės ugnies. Tą patį padarykite ir su likusia tešlos dalimi.
Žingsnis 2
Įdarykite blynus. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą smulkintų virtų kiaušinių ir tarkuoto sūrio. Paruoštą blyną suvyniokite į voką. Įdarytus blynus apie 2-3 minutes pašildykite keptuvėje.
Kategorijos