Bolonija su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Bolonija su malta mėsa

Supaprastintas žingsnis po žingsnio Bolonijos su malta mėsa receptas namuose. Šis patiekalas tradiciškai patiekiamas su spagečiais ar kitais makaronais. Šis Bolonijos makaronų su malta mėsa gaminimo būdas nėra klasikinis. Sudėtyje nėra salierų ir mėsos sultinio. Pomidorus galima pakeisti pomidorų pasta. Norėdami paruošti tikrai skanų padažą, rinkitės pomidorų pastą, pagamintą iš aukščiausios kategorijos pomidorų. Paprastai ji būna ne rudos, o sodriai raudonos spalvos.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bolonija su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Paimkite gilią keptuvę ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Į ją įdėkite sviesto, įpilkite augalinio aliejaus. Kai aliejų mišinys taps vientisas, į keptuvę sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepkite 5 minutes. Nuimkite daržoves nuo ugnies ir perkelkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 2

Bolonija su malta mėsa Žingsnis 2
Išvirkite makaronus. Pastatykite puodą su vandeniu ant didelės ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs. Į vandenį sudėkite makaronus arba spagečius, išmaišykite. Virkite 8-10 minučių ant silpnos ugnies. Išmeskite į sietelį ir grąžinkite į puodą. Nuplauti nereikia.

Žingsnis 3

Bolonija su malta mėsa Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės, įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Pastatykite ją ant vidutinės ugnies. Sudėkite maltą mėsą. Išmaišykite, kad maltinukai suskiltų į labai mažus gabalėlius. Kepkite 10 minučių, kad išgaruotų visa drėgmė.

Žingsnis 4

Bolonija su malta mėsa Žingsnis 4
Supilkite vyną. Kadangi klasikiniame recepte yra sauso vyno, supilkite vyną į maltą mėsą. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 7-8 minutes. Vynas turėtų išgaruoti. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Supilkite 0,5 puodelio filtruoto arba virinto vandens. Kai vanduo užvirs, į maltinukus sudėkite keptas daržoves, džiovintus bazilikus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite ingredientus. Sudėkite padažą į puodą su makaronais ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos