Publikavimo data: 2024-03-30
Bolonija su vištiena
Tradiciškai itališkas Bolonijos padažas gaminamas pridedant kiaulienos. Tačiau yra ir kitų recepto variantų. Pavyzdžiui, Bolonijos padažas su vištiena. Jo privalumas tas, kad jis gaunasi dietesnis, bet kartu labai skanus. Jam paruošti reikės maltos paukštienos. Ją geriau pasigaminti patiems, filė perleidžiant per mėsmalę. Ji turi būti tanki, šviesiai rausvos spalvos, be gleivių ir mėlynių. Bolonijos vištiena patiekiama su makaronais.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus, skirtus vištienai Bolonijoje. Miltus supilkite į gilų dubenį. Įmuškite kiaušinius. Supilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite mišinį. Minkykite tešlą rankomis 5 minutes ir suformuokite rutulį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Po 30 minučių tešlą padėkite ant stalo, padalykite į gabalėlius ir iškočiokite kočėlu. Supjaustykite tešlą plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Išvirkite makaronus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Palaukite 5 minutes, kol vanduo užvirs. Įberkite druskos. Sudėkite makaronus į vandenį. Virkite 3 minutes. Išmeskite makaronus į sietelį. Taip išlaikysite makaronų formą ir neleisite jiems išsiplauti. Nusausinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 3-4 min. maišydami. Sudėkite smulkintą česnaką ir salierą. Išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes. Sudėkite maltą mėsą, druską ir maltus pipirus. Supilkite 1 puodelį vandens ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios. Troškinkite 30 minučių uždengę dangčiu. Baigiant troškinti, nuimkite dangtį ir sudėkite pomidorus bei pomidorų pastą. Išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 30 minučių.
Žingsnis 4
Įkaitinkite makaronus. Tai galite padaryti mikrobangų krosnelėje. Sudėkite makaronus į lėkštes ir ant viršaus užpilkite bolonės.
Kategorijos