Publikavimo data: 2024-04-14
Bolonijos lazanija
Lazanijos tešlai pagal klasikinį receptą paruošti naudojami tie patys ingredientai kaip ir makaronams gaminti. Pagrindinis šio patiekalo elemento ingredientas yra kietųjų kviečių miltai. Šiandien lazanijos lakštų nereikia ruošti patiems, nes prekybos centruose jie parduodami jau paruošti ir džiovinti. Namuose patiekalą rekomenduojama gaminti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite morkas bei svogūnus. Kepkite šaknines daržoves, kol suminkštės, apie 5-7 minutes. Tada sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Padažo pagrindą troškinkite apie 10 minučių. Likus 2-3 minutėms iki jo paruošimo, supilkite salierus. Sudėkite pomidorų padažą, itališkas žoleles. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Sviestą ištirpinkite dubenyje sunkiu dugnu. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną. Tada įberkite druskos ir muskato riešuto. Kai tik padažas pradės tirštėti, išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 3
Paruoškite naminę lazaniją. Paimkite kepimo indą, jo dugną patepkite trupučiu bešamelio padažo. Tada išdėliokite sluoksnį lazanijos lakštų. Užtepkite šiek tiek Bolonijos padažo. Tada apibarstykite sūrio mišiniu ir apšlakstykite bešamelio padažu. Veiksmus kartokite tol, kol baigsis maistas. Ant viršaus lazaniją apibarstykite sūriu. Siųskite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos