Vištienos lazanija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Vištienos lazanija

Žingsnis po žingsnio lazanijos gaminimo namuose receptą turi kiekviena italų šeima. Tradiciškai ją sudaro dviejų rūšių padažas ir makaronų lakštai. Vienas padažas būtinai turi būti pieno arba bešamelio, o kitas - mėsos padažas. Į mėsos padažą paprastai dedama maltos jautienos, tačiau ją leidžiama pakeisti paukštiena, žvėriena ir pan.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos lazanija Žingsnis 1
Paruoškite padažą su vištienos krūtinėle. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį svogūnus, morkas ir česnakus. Kepkite daržoves, kol suminkštės, maždaug 5-7 minutes. Tada į jas sudėkite vištienos faršą. Toliau kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Suberkite cukrų, prieskonius (druską, pipirus, itališkas žoleles), pomidorų pastą ir pomidorų minkštimą. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos lazanija Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną, nepamiršdami maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Įberkite druskos ir pipirų. Padažą virkite, kol sutirštės, 7-10 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos lazanija Žingsnis 3
Iškepkite vištienos lazaniją. Kepimo indą patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Tada sudėkite mėsos padažą, tada bešamelį ir ant viršaus uždėkite lazanijos lakštus. Procesą kartokite, kol baigsis maisto produktai. Ant lazanijos viršaus pabarstykite sūrio. Siųskite formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos