Publikavimo data: 2024-04-14
Vištienos lazanija
Žingsnis po žingsnio lazanijos gaminimo namuose receptą turi kiekviena italų šeima. Tradiciškai ją sudaro dviejų rūšių padažas ir makaronų lakštai. Vienas padažas būtinai turi būti pieno arba bešamelio, o kitas - mėsos padažas. Į mėsos padažą paprastai dedama maltos jautienos, tačiau ją leidžiama pakeisti paukštiena, žvėriena ir pan.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą su vištienos krūtinėle. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį svogūnus, morkas ir česnakus. Kepkite daržoves, kol suminkštės, maždaug 5-7 minutes. Tada į jas sudėkite vištienos faršą. Toliau kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Suberkite cukrų, prieskonius (druską, pipirus, itališkas žoleles), pomidorų pastą ir pomidorų minkštimą. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną, nepamiršdami maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Įberkite druskos ir pipirų. Padažą virkite, kol sutirštės, 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite vištienos lazaniją. Kepimo indą patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Tada sudėkite mėsos padažą, tada bešamelį ir ant viršaus uždėkite lazanijos lakštus. Procesą kartokite, kol baigsis maisto produktai. Ant lazanijos viršaus pabarstykite sūrio. Siųskite formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos