Publikavimo data: 2024-04-14
Klasikinė lazanija su bešamelio padažu
Žodis "lazanija" atsirado ne Italijoje, o Graikijoje. Graikiškai jis reiškia "karštos lėkštės". Po kelių šimtmečių šį žodį perėmė romėnai, o vėliau - jų palikuonys italai. Šiandien namie lazaniją su sūriu pagal pakopinį receptą gamina visi šios Viduržemio jūros regiono šalies gyventojai. Lazanija su bešamelio padažu orkaitėje iškepa vos per 60 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į jį svogūnus. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite dar 7 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorų minkštimą, pabarstykite prieskoniais (druska ir maltais juodaisiais pipirais), išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite padažą troškintis 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Supilkite miltus ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Padažą pabarstykite muskato riešutu ir druska. Bešamelį virkite dar 2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją ir iškepkite. Paimkite kepimo indą, patepkite jį trupučiu bešamelio padažo. Tada dugną išklokite lazanijos lakštais. Juos aptepkite mėsos padažu ir užpilkite bešamelio padažu. Procedūrą "lazanijos lakštai - mėsos padažas - bešamelio padažas" kartokite tol, kol baigsis. Ant viršaus pabarstykite parmezano. Lazaniją su bešamelio padažu dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos