Klasikinė lazanija su bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Klasikinė lazanija su bešamelio padažu

Žodis "lazanija" atsirado ne Italijoje, o Graikijoje. Graikiškai jis reiškia "karštos lėkštės". Po kelių šimtmečių šį žodį perėmė romėnai, o vėliau - jų palikuonys italai. Šiandien namie lazaniją su sūriu pagal pakopinį receptą gamina visi šios Viduržemio jūros regiono šalies gyventojai. Lazanija su bešamelio padažu orkaitėje iškepa vos per 60 minučių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė lazanija su bešamelio padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsos padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į jį svogūnus. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite dar 7 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorų minkštimą, pabarstykite prieskoniais (druska ir maltais juodaisiais pipirais), išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite padažą troškintis 5 minutes.

Žingsnis 2

Klasikinė lazanija su bešamelio padažu Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Supilkite miltus ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Padažą pabarstykite muskato riešutu ir druska. Bešamelį virkite dar 2 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Klasikinė lazanija su bešamelio padažu Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją ir iškepkite. Paimkite kepimo indą, patepkite jį trupučiu bešamelio padažo. Tada dugną išklokite lazanijos lakštais. Juos aptepkite mėsos padažu ir užpilkite bešamelio padažu. Procedūrą "lazanijos lakštai - mėsos padažas - bešamelio padažas" kartokite tol, kol baigsis. Ant viršaus pabarstykite parmezano. Lazaniją su bešamelio padažu dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos