Lazanija su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Lazanija su grybais

Gerai žinoma, kad lazanijos receptas gimė Italijos Emilijos-Romanijos regione. Kasmet liepos 29 d. čia švenčiama nacionalinė lazanijos diena. Pirmosiose receptų knygose buvo rašoma, kad tešlai reikia manų kruopų ir vandens. Jei šių produktų nebuvo po ranka, italų šeimininkės tešlą minkydavo iš miltų ir kiaušinių. Naminė lazanija su grybais paruošiama vos per valandą. Jums reikės lazanijos lakštų, sūrio, grybų ir bešamelio padažo.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su grybais Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną. Sutirštėjusį padažą sumaišykite su druska, pipirais, muskato riešutu ir išmaišykite. Nuimkite puodą nuo ugnies.

Žingsnis 2

Lazanija su grybais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5-7 minutes. Tada sudėkite grybus. Įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Lazanija su grybais Žingsnis 3
Paruoškite grybų lazaniją ir ją iškepkite. Į kepimo indą įpilkite nedidelį kiekį padažo. Tada ant viršaus sudėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite grybus ir svogūnus. Pabarstykite sūriu ir užpilkite padažu. Sluoksnius kartokite tol, kol baigsis maistas. Įdėkite lazanijos formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos