Publikavimo data: 2024-04-14
Lazanija su grybais
Gerai žinoma, kad lazanijos receptas gimė Italijos Emilijos-Romanijos regione. Kasmet liepos 29 d. čia švenčiama nacionalinė lazanijos diena. Pirmosiose receptų knygose buvo rašoma, kad tešlai reikia manų kruopų ir vandens. Jei šių produktų nebuvo po ranka, italų šeimininkės tešlą minkydavo iš miltų ir kiaušinių. Naminė lazanija su grybais paruošiama vos per valandą. Jums reikės lazanijos lakštų, sūrio, grybų ir bešamelio padažo.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną. Sutirštėjusį padažą sumaišykite su druska, pipirais, muskato riešutu ir išmaišykite. Nuimkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5-7 minutes. Tada sudėkite grybus. Įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite grybų lazaniją ir ją iškepkite. Į kepimo indą įpilkite nedidelį kiekį padažo. Tada ant viršaus sudėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite grybus ir svogūnus. Pabarstykite sūriu ir užpilkite padažu. Sluoksnius kartokite tol, kol baigsis maistas. Įdėkite lazanijos formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos