Publikavimo data: 2024-04-14
Lazanija su makaronais
Naminė makaronų lazanija su malta mėsa - ne visai kaip pagal klasikinį receptą. Tačiau jei po ranka neturite lazanijos lakštų, galite pasinaudoti šiuo variantu. Atkreipkite dėmesį, kad ruošiant palaipsniui geriausia naudoti didelius makaronus iš kietųjų kviečių veislių. Jie gaminimo metu nesusidarys į košę.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 3-5 minutes, kol taps skaidrus. Tada į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Kepkite 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų minkštimą, druską ir itališkas žoleles. Vėl išmaišykite. Uždenkite dangčiu. Troškinkite 20 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Pagaminkite klasikinį bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą puode arba prikaistuvyje. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad miltai nesuliptų. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Kai tik mišinys pradės virti, išjunkite viryklę. Į padažą suberkite muskatą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite makaronų lazaniją ir iškepkite. Kepimo indą patepkite trupučiu bešamelio padažo. Ant jo sudėkite makaronus ir mėsos padažą. Pabarstykite sūriu. Šį procesą kartokite, kol baigsis maistas. Dėkite formą į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos