Lazanija su makaronais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Lazanija su makaronais

Naminė makaronų lazanija su malta mėsa - ne visai kaip pagal klasikinį receptą. Tačiau jei po ranka neturite lazanijos lakštų, galite pasinaudoti šiuo variantu. Atkreipkite dėmesį, kad ruošiant palaipsniui geriausia naudoti didelius makaronus iš kietųjų kviečių veislių. Jie gaminimo metu nesusidarys į košę.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazanija su makaronais Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 3-5 minutes, kol taps skaidrus. Tada į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Kepkite 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų minkštimą, druską ir itališkas žoleles. Vėl išmaišykite. Uždenkite dangčiu. Troškinkite 20 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Lazanija su makaronais Žingsnis 2
Pagaminkite klasikinį bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą puode arba prikaistuvyje. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad miltai nesuliptų. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Kai tik mišinys pradės virti, išjunkite viryklę. Į padažą suberkite muskatą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Lazanija su makaronais Žingsnis 3
Sudėkite makaronų lazaniją ir iškepkite. Kepimo indą patepkite trupučiu bešamelio padažo. Ant jo sudėkite makaronus ir mėsos padažą. Pabarstykite sūriu. Šį procesą kartokite, kol baigsis maistas. Dėkite formą į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos