Publikavimo data: 2025-08-19
Braziliško stiliaus feijoada
Feijoada yra svarbiausias Brazilijos nacionalinis patiekalas, Brazilijos virtuvės pasididžiavimas. Jis patiekiamas moliniuose puoduose su nacionaliniu pipirų padažu ir apelsinų skiltelėmis. Yra kelios patiekalo kilmės versijos, tačiau labiausiai paplitusi yra ta, kad feijoadą sugalvojo Brazilijos vergai, kurie ją gamino iš kiaulienos likučių, pavyzdžiui, ausų ir uodegos, kurių jų šeimininkai nevalgė.
Žingsnis 1
Nusausinkite pupeles, supilkite į puodą švarų vandenį ir padėkite ant ugnies, kad užvirtų. Jautieną ir dešrą supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio gabalėliais, šonkaulius supjaustykite dalimis, kai pupelės išvirs, sudėkite supjaustytą mėsą ir dešrą, įberkite druskos, pipirų, įdėkite lauro lapą ir virkite apie valandą.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai supjaustykite peiliu ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite į maišytuvo stiklinę, įpilkite kelis šaukštus pupelių iš keptuvės, sutrinkite ir perkelkite atgal į keptuvę - taip patiekalas taps tirštesnis. Toliau troškinkite dar apie valandą. kol patiekalas įgaus kreminę konsistenciją, baigus troškinti iš puodo išimkite lauro lapą.
Kategorijos