Briedis šurpa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Briedis šurpa receptas

Šurpa yra nacionalinis rytietiškas patiekalas. Jis gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant briedžio. Jis panašus į jautieną, tačiau yra intensyvesnio skonio. Briediena turi būti tinkamai paruošta, nes briedžio mėsa turi daug skaidulų, todėl, kad ji nebūtų sausa ir kieta, ją reikia laikyti vandenyje arba marinuoti. Pirkdami rinkitės rausvą filė su baltomis gyslomis. Jei briedžio filė tamsi, vadinasi, gyvūnas senas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
29 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Briedis šurpa receptas Žingsnis 1
Mėsą 24 valandas mirkykite marinate iš 1 litro vandens, 1 žiedais supjaustyto svogūno ir 4 citrinų skiltelių. Du kartus pakeiskite vandenį. Tada supjaustykite dideliais gabalais. Daržoves nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir nulupkite. Bulves, svogūnus, morkas ir pomidorus stambiai supjaustykite. Papriką ir česnaką supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Briedis šurpa receptas Žingsnis 2
Išvirkite briedžio mėsą. Sudėkite mėsą į keptuvę su ištirpintais lašiniais ir kepkite, kol apskrus, apie 15 minučių. Tada perkelkite į puodą, įpilkite 3 litrus vandens ir virkite ant silpnos ugnies 60 minučių.

Žingsnis 3

Briedis šurpa receptas Žingsnis 3
Mėsą sumaišykite su daržovėmis. Į puodą su sultiniu sudėkite bulves ir virkite 10 minučių. Sudėkite pomidorus ir morkas, virkite dar 10 minučių. Tada sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Po 5 minučių sudėkite lauro lapą, žoleles, druską ir prieskonius. Išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.

Žingsnis 4

Briedis šurpa receptas Žingsnis 4
Į gilias molines lėkštes supilkite briedžio šurpą ir patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos