Publikavimo data: 2024-02-04
Briedis šurpa receptas
Šurpa yra nacionalinis rytietiškas patiekalas. Jis gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant briedžio. Jis panašus į jautieną, tačiau yra intensyvesnio skonio. Briediena turi būti tinkamai paruošta, nes briedžio mėsa turi daug skaidulų, todėl, kad ji nebūtų sausa ir kieta, ją reikia laikyti vandenyje arba marinuoti. Pirkdami rinkitės rausvą filė su baltomis gyslomis. Jei briedžio filė tamsi, vadinasi, gyvūnas senas.
Žingsnis 1
Mėsą 24 valandas mirkykite marinate iš 1 litro vandens, 1 žiedais supjaustyto svogūno ir 4 citrinų skiltelių. Du kartus pakeiskite vandenį. Tada supjaustykite dideliais gabalais. Daržoves nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir nulupkite. Bulves, svogūnus, morkas ir pomidorus stambiai supjaustykite. Papriką ir česnaką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite briedžio mėsą. Sudėkite mėsą į keptuvę su ištirpintais lašiniais ir kepkite, kol apskrus, apie 15 minučių. Tada perkelkite į puodą, įpilkite 3 litrus vandens ir virkite ant silpnos ugnies 60 minučių.
Žingsnis 3
Mėsą sumaišykite su daržovėmis. Į puodą su sultiniu sudėkite bulves ir virkite 10 minučių. Sudėkite pomidorus ir morkas, virkite dar 10 minučių. Tada sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Po 5 minučių sudėkite lauro lapą, žoleles, druską ir prieskonius. Išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 4
Į gilias molines lėkštes supilkite briedžio šurpą ir patiekite karštą.
Kategorijos