Publikavimo data: 2025-08-17
Briuselio kopūstai ir bulvių kotletai
Briuselio kopūstai ir bulvių kotletai - skanus ir sotus vegetariškas patiekalas, kurio nereikėtų nuvertinti. Jie būna labai sotūs ir traškūs. O jei ant stalo juos patieksite su porcija naminio jogurto arba grietinės, visai negalėsite nuo jų atsiplėšti. Šis patiekalas naudingas organizmui ne tik dideliu vitaminų kompleksu, stiprinančiu imunitetą, bet ir gebėjimu paveikti odos būklę. Briuselio kopūstai padeda jai greičiau atsinaujinti ir išlyginti spalvą.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite ketvirčiais. Bulves virkite ant vidutinės kaitros puode pasūdytame vandenyje 20-30 minučių, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 15-20 min. ant vidutinės ugnies pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Žingsnis 2
5-10 min. plakite kopūstus trintuvu, kol sutrinsite, ir atidėkite į šalį. Tą patį padarykite ir su bulvėmis, virdami supilkite pieną ir sviestą. Giliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, trintus briuselinius kopūstus, pakepintą svogūną ir miltus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės, jei reikia, naudokite mikserį.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Iš gautos tešlos padarykite kotletus. Jei kotletukai skyla, formuodami įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus 15-20 minučių iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Sudėkite kotletus į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos