Publikavimo data: 2024-04-08
Brokolių kreminė sriuba
Brokolių kreminė sriuba įtraukta į dietinį valgiaraštį. Ji labai naudinga ir suaugusiesiems, ir vaikams. Į brokolinių kopūstų kreminės sriubos receptą, be daržovių, įeina bulvės ir pienas. Jei nėra šviežių kopūstų, leidžiama naudoti šaldytus kopūstus. Rinkdamiesi brokolius įsitikinkite, kad jie švieži, be geltonų pumpurų, sudžiūvusių žiedynų ir dėmių. Švieži brokoliai yra sodrios tamsiai žalios spalvos.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, šiek tiek pasūdykite. Į verdantį vandenį sudėkite bulves ir kopūstus. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite daržoves 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūną. Sudėkite svogūną į keptuvę su sviestu ir kepkite, kol taps skaidrus. Sudėkite kopūstus ir bulves, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Apkepkite keptuvėje duoną iš abiejų pusių. Įtrinkite skrebučius česnaku ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Supjaustykite daržoves. Sriuboje esančias daržoves sutrinkite trintuvu, kol jos taps tyre. Supilkite pieną ir dar kartą sumaišykite blenderiu.
Kategorijos