Publikavimo data: 2024-02-03
Lęšių kreminė sriuba su paprika receptas
Lęšiai savo nauda sveikatai lenkia net grikius. Juose yra mažiau kalorijų ir daug daugiau organizmui reikalingų makro- ir mikroelementų. Turkijoje populiari lęšių grietinėlės sriuba, kuri yra lengva ir kartu maistinga. Ji valgoma ir karšta, ir šalta, priklausomai nuo oro sąlygų. Į patiekalo sudėtį įeina paprasti ir nebrangūs produktai, o ryški paprika patiekalui suteikia spalvingumo ir aštrumo.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Lęšius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į svogūnus suberkite morkas ir česnakus ir kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 4
Tuo pat metu į puodą suberkite lęšius ir užkaitinkite. Į puodą suberkite svogūnus ir morkas. Supilkite vandenį. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Į sriubą sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, papriką ir druską. Iš laimo pašalinkite žievelę ir įberkite ją į puodą. Virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Nuimkite sriubą nuo ugnies ir palikite 30 minučių pastovėti. Tada sriubą sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 7
Prieš patiekdami sriubą papuoškite nuluptomis moliūgų sėklomis ir žolelėmis. Mėgaukitės.
Žingsnis 8
Prie lęšių kreminės sriubos patiekite sveikų traškučių. Paimkite kelių rūšių daržovių, pavyzdžiui, morkų, salierų ir burokėlių. Supjaustykite plonais griežinėliais, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir iškepkite orkaitėje.
Kategorijos