Publikavimo data: 2024-05-26
Brokolių paplotėliai
Bitochki - apvalios formos kotletai - gaminami ne tik iš mėsos, bet ir iš daržovių. Brokoliai yra ypač skanūs ir maistingi. Šios rūšies kopūstai yra labai naudingi: jie stiprina imunitetą, padeda kovoti su peršalimo ligomis ir alergijomis, juos rekomenduojama vartoti dietiniais tikslais. Brokolių gabalėliams gaminti geriau naudoti šviežius brokolių žiedynus, juose yra daugiau vitaminų. Jei norite, galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių ar cukinijų.
Žingsnis 1
Paruoškite brokolius. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, šiek tiek pasūdykite, sudėkite brokolių žiedynus ir virkite apie 5 minutes. Tuomet nusausinkite nuvarvintame sietelyje, susmulkinkite panardinamuoju trintuvu arba mėsmale.
Žingsnis 2
Užminkykite "tešlą". Susmulkintus kopūstus sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Tada nuolat maišydami įberkite 3-4 valgomuosius šaukštus miltų.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių tešlą. Į lėkštę supilkite likusius miltus. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius kotletus. Kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių 3-5 minutes. Tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos