Publikavimo data: 2024-06-13
Brokolių pjaustymas
Paprastai kotletai patiekiami su garnyru arba padažu. Labai sveikas ir skanus patiekalas gaminamas su brokolių garnyru. Brokoliai pradėti valgyti dar V a. pr. m. e. šiaurės rytų Viduržemio jūros regione, tačiau dabar brokoliai dažniausiai auginami Azijoje. Ilgą laiką brokoliai buvo žinomi daugiausia Italijoje - pats šio kopūsto pavadinimas kilęs iš italų kalbos ir reiškia "ūgliai, šakelės".
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Kiekvieną mėsos gabalą įtrinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite grilio keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kepkite mėsą iš abiejų pusių po 5 minutes. Perkelkite kotletus į aukštą keptuvę, padidinkite kaitrą ir supilkite vyną. Troškinkite kotletus 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite brokolius. Puode užvirinkite 2 puodelius vandens, sudėkite brokolius ir virkite 2 minutes. Brokolius išmeskite į koštuvą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol karamelizuosis, apie 1-2 minutes. Suberkite anakardžius ir juos lengvai paskrudinkite. Į riešutus sudėkite brokolius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos