Publikavimo data: 2024-03-23
Brokolių salotos su keptomis bulvėmis
Maistingos, sveikos ir neįprastos salotos. Ar kada nors bandėte derinti bulves ir brokolius? Dabar pats metas tai išbandyti! Brokoliai yra nepaprastai sveika daržovė, juose yra daug folio rūgšties, fosforo, chromo, vario, kobalto, geležies, B grupės vitaminų. Tai hipoalerginis produktas, todėl brokolių patiekalus galima ruošti net mažiems vaikams. Jei skeptiškai vertinate šią daržovę, šios salotos pakeis jūsų nuomonę ir privers pamilti brokolius visa siela.
Žingsnis 1
Brokolius užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 20 minučių, tada 5-6 minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Į kepimo skardą įberkite druskos. Sudėkite bulves ant druskos, išdėliodami jas vienas nuo kito. Dėkite jas į iki 200 °C įkaitintą orkaitę valandai. Patikrinkite, ar bulvės jau paruoštos, subadydami jas šakute.
Žingsnis 3
Kai bulvės atvės, nulupkite jas nuo odelės. Bulves sulaužykite į atsitiktinius gabalėlius.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 5
Kepkite bulves, kol taps auksinės spalvos. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Susmulkinkite virtus brokolius. Sudėkite prie bulvių. Daržoves pakepinkite kartu.
Žingsnis 7
Sudėkite keptas daržoves į lėkštę, papuoškite žemės riešutais ir grietine.
Kategorijos