Publikavimo data: 2025-08-20
Brokolių salotos su šonine ir saldžiosiomis paprikomis, pagardintos vyno actu
Pirmąsias salotas ruošė romėnai prieš Kristaus gimimą, kai buvo daug švenčių. Tradicinės salotos buvo daržovių ir įvairių žolelių salotos, paprastai pagardintos medumi, druska arba actu. Tačiau šiais laikais receptų yra labai įvairių. Paprastai manoma, kad salotos yra patiekalas, kuris puikiai papildo įvairius garnyrus. Šis salotų receptas pasižymi naudingu ir įdomiu ingredientų deriniu, kuris tiks absoliučiai bet kokiam garnyrui.
Žingsnis 1
Ant viryklės pastatykite keptuvę ir įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tuo tarpu šoninę supjaustykite kubeliais ir 10 minučių kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Brokolius nulupkite ir padalykite į žiedynus. Po to sudėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Kol brokoliai verda, paruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite papriką, pomidorus supjaustykite mažais kvadratėliais ir susmulkinkite prieskonines žoleles. Visas daržoves, žoleles ir šoninę sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite druska, pipirais ir vyno actu.
Kategorijos