Publikavimo data: 2024-05-25
Bulgariškos žiemos salotos su morkomis
Renkantis paprikas saldžioms žiemos salotoms su morkomis, verta prisiminti ne tik kokybę ir šviežumą, bet ir atkreipti dėmesį į daržovių ląstelių skaičių. Nuo to priklauso patiekalo skonis. Keturių kamerų pipirai yra saldesni, juos geriau naudoti šviežius. Žiemą ruošiant patiekalus, jis gali sugadinti patiekalo konsistenciją ir padaryti jį per daug vandeningą. Tačiau paprikos su trimis kameromis yra rūgštesnės ir tvirtesnės. Ji puikiai tinka termiškai apdorotiems patiekalams gaminti, įskaitant konservavimą. Šios paprikos yra rūgštesnės ir tvirtesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves marinavimui. Pomidorus sudėkite į puodą arba katilą su nelimpančiu dugnu. Į juos suberkite svogūnų griežinėlius, suberkite pipirus, tarkuotas morkas, česnaką ir prieskonius: druską, maltus juoduosius pipirus ir cukrų. Išmaišykite salotų sudedamąsias dalis.
Žingsnis 2
Išvirkite daržoves. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir nemaišydami 30 minučių virkite pomidorų salotas. Per tą laiką daržovės išleis sultis ir taps minkštos. Į išvirtas salotas supilkite actą ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Supilstykite salotas į stiklainius ir padėkite saugoti. Paprikų, pomidorų, svogūnų ir morkų salotas išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai užsukite stiklainius dangteliais. Uždėkite dangtelių mašiną ant dangtelio, 7 kartus pasukite rankenėlę pagal laikrodžio rodyklę. Pasiekę ribą, pasukite veržliaraktį 7 kartus prieš laikrodžio rodyklę. Palikite stiklainius per naktį atvėsti po rankšluosčiu arba antklode.
Kategorijos