Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur ir kuskuso sriuba
Bulgur - tai grūdai, kurie yra puikus B grupės vitaminų, kalio ir magnio šaltinis. Todėl paruošti bulguro patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki. Beje, kruopas galite derinti su daugeliu ingredientų, įskaitant mėsą ir žuvį. Švelni bulguro, kuskuso ir lęšių sriuba - įdomus maistingo patiekalo variantas, kuriame sultingos daržovės puikiai dera su pomidorų pasta ir apetitą žadinančiomis kruopomis. Paruošta sriuba gaunasi labai soti ir kartu liesa.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir česnakus ir maišydami kepkite 4-5 min. Po to į puodą suberkite grūdus, išmaišykite ir 2 min. pakepinkite mišinį. Tada į puodą supilkite 1 litrą vandens ir palaukite, kol užvirs. Kai vanduo užvirs, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai aliejus įkais, supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite 1-2 minutes nuolat maišydami. Tada palaipsniui į puodą supilkite likusį vandenį, sudėkite pomidorų pastą, papriką, raudonėlį ir pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Į puodą su kruopomis supilkite virtą pomidorų pastą, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Vėl užvirinkite, tada dar 5 minutes virkite sriubą ant vidutinės ugnies.
Kategorijos