Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu
Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu yra vegetariškas patiekalas, kuris tinka su daržovių salotomis ir šparaginėmis pupelėmis. Dėl didelės bulguro energinės vertės mėsos kukuliai būna labai sotūs ir nenusileidžia mėsos gaminiams. Norint išgauti traškią tekstūrą, suformuotus kukulius galima apkepti verdančiame aliejuje. Besilaikantiems sveikos mitybos tinka kepimo orkaitėje variantas.
Žingsnis 1
Suformuokite mėsos kukulius. Į garuose virtą bulgurą įmuškite kiaušinį, pomidorų pastą, suberkite miltus, papriką ir druską. Smulkiai supjaustykite česnaką ir įmaišykite jį į likusius ingredientus. Suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą. Užpilkite vandeniu. Suberkite miltus, druską ir cukrų. Išmaišykite ir užvirinkite padažą.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsos kukulius. Sudėkite mėsos kukulius į kepimo indą ir užpilkite juos padažu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 35 minutes.
Kategorijos