Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu yra vegetariškas patiekalas, kuris tinka su daržovių salotomis ir šparaginėmis pupelėmis. Dėl didelės bulguro energinės vertės mėsos kukuliai būna labai sotūs ir nenusileidžia mėsos gaminiams. Norint išgauti traškią tekstūrą, suformuotus kukulius galima apkepti verdančiame aliejuje. Besilaikantiems sveikos mitybos tinka kepimo orkaitėje variantas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu Žingsnis 1
Suformuokite mėsos kukulius. Į garuose virtą bulgurą įmuškite kiaušinį, pomidorų pastą, suberkite miltus, papriką ir druską. Smulkiai supjaustykite česnaką ir įmaišykite jį į likusius ingredientus. Suformuokite nedidelius rutuliukus.

Žingsnis 2

Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą. Užpilkite vandeniu. Suberkite miltus, druską ir cukrų. Išmaišykite ir užvirinkite padažą.

Žingsnis 3

Bulgur mėsos kukuliai su pomidorų padažu Žingsnis 3
Iškepkite mėsos kukulius. Sudėkite mėsos kukulius į kepimo indą ir užpilkite juos padažu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos