Publikavimo data: 2024-04-17
Bulgur sriuba
Kai kurie žmonės mano, kad bulguras yra atskira grūdinė kultūra. Iš tikrųjų bulguras yra kviečiai, kurie buvo apdoroti specialiu būdu. Kviečių grūdai susmulkinami, verdančiu vandeniu arba karštais garais paverdami garais ir išdžiovinami. Bulgur pirmą kartą pasirodė Artimuosiuose Rytuose ir įsitvirtino Maroko, Izraelio ir kitų šalių virtuvėse. Paruoškite sriubą su bulguru, jautiena ir bulvėmis. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Ši sriuba puikiai tinka šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Jautieną sudėkite į sriubos puodą ir užpilkite dviem litrais šalto vandens. Įberkite druskos ir lauro lapą. Pastatykite puodą ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Jautienos sultinį virkite 1,5-2 valandas, retkarčiais nugriebdami nuo paviršiaus putas.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais arba ketvirčiais.
Žingsnis 4
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite morkas. Daržoves kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Kai sultinys užvirs, išimkite mėsą ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Į puodą sudėkite bulves ir bulgurą. Virkite juos 15 minučių, kol suminkštės, ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 8
Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 9
Pagal skonį sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite pipirų žirnelių, džiovintų česnakų ir žolelių. Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir taip pat sudėkite į puodą. Sriubą virkite dar 10 minučių. Tada išjunkite, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 10
Sriuba su bulguru ir bulvėmis paruošta. Gero apetito!
Kategorijos