Bulgur sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Bulgur sriuba

Kai kurie žmonės mano, kad bulguras yra atskira grūdinė kultūra. Iš tikrųjų bulguras yra kviečiai, kurie buvo apdoroti specialiu būdu. Kviečių grūdai susmulkinami, verdančiu vandeniu arba karštais garais paverdami garais ir išdžiovinami. Bulgur pirmą kartą pasirodė Artimuosiuose Rytuose ir įsitvirtino Maroko, Izraelio ir kitų šalių virtuvėse. Paruoškite sriubą su bulguru, jautiena ir bulvėmis. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Ši sriuba puikiai tinka šeimos vakarienei.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur sriuba Žingsnis 1
Jautieną sudėkite į sriubos puodą ir užpilkite dviem litrais šalto vandens. Įberkite druskos ir lauro lapą. Pastatykite puodą ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Jautienos sultinį virkite 1,5-2 valandas, retkarčiais nugriebdami nuo paviršiaus putas.

Žingsnis 2

Bulgur sriuba Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Bulgur sriuba Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais arba ketvirčiais.

Žingsnis 4

Bulgur sriuba Žingsnis 4
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Bulgur sriuba Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.

Žingsnis 6

Bulgur sriuba Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite morkas. Daržoves kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 7

Bulgur sriuba Žingsnis 7
Kai sultinys užvirs, išimkite mėsą ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Į puodą sudėkite bulves ir bulgurą. Virkite juos 15 minučių, kol suminkštės, ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.

Žingsnis 8

Bulgur sriuba Žingsnis 8
Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 9

Bulgur sriuba Žingsnis 9
Pagal skonį sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite pipirų žirnelių, džiovintų česnakų ir žolelių. Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir taip pat sudėkite į puodą. Sriubą virkite dar 10 minučių. Tada išjunkite, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 10

Bulgur sriuba Žingsnis 10
Sriuba su bulguru ir bulvėmis paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos