Publikavimo data: 2024-05-25
Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje
Bulgur yra labai paplitusi grūdinė kultūra Artimuosiuose Rytuose. Ten stambus bulguras naudojamas plovams ir dolmai, vidutinis - salotoms, o smulkus - košėms ir sriuboms. Europoje bulguras išpopuliarėjo dėl to, kad į mitybos racioną buvo įtraukti grūdai.
Žingsnis 1
Grybus ir vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, morkas, grybus ir filė. Kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, dažnai maišydami. Kepdami pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Tada į keptuvę suberkite bulgurą ir maišydami kepkite porą minučių. Tada supilkite 600 ml verdančio vandens, užvirinkite ir sumažinkite ugnį, virkite, kol bulguras išvirs. Maždaug 25-30 minučių.
Kategorijos