Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje

Bulgur yra labai paplitusi grūdinė kultūra Artimuosiuose Rytuose. Ten stambus bulguras naudojamas plovams ir dolmai, vidutinis - salotoms, o smulkus - košėms ir sriuboms. Europoje bulguras išpopuliarėjo dėl to, kad į mitybos racioną buvo įtraukti grūdai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 1
Grybus ir vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, morkas, grybus ir filė. Kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, dažnai maišydami. Kepdami pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 3
Tada į keptuvę suberkite bulgurą ir maišydami kepkite porą minučių. Tada supilkite 600 ml verdančio vandens, užvirinkite ir sumažinkite ugnį, virkite, kol bulguras išvirs. Maždaug 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos