Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje

Bulgur yra labai paplitusi grūdinė kultūra Artimuosiuose Rytuose. Ten stambus bulguras naudojamas plovams ir dolmai, vidutinis - salotoms, o smulkus - košėms ir sriuboms. Europoje bulguras išpopuliarėjo dėl to, kad į mitybos racioną buvo įtraukti grūdai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 1
Grybus ir vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, morkas, grybus ir filė. Kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, dažnai maišydami. Kepdami pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Bulgur su vištiena ir grybais keptuvėje Žingsnis 3
Tada į keptuvę suberkite bulgurą ir maišydami kepkite porą minučių. Tada supilkite 600 ml verdančio vandens, užvirinkite ir sumažinkite ugnį, virkite, kol bulguras išvirs. Maždaug 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos