Publikavimo data: 2024-04-14
Bulgur su vištiena keptuvėje
Išskirtinis švelnios vištienos filė, grybų ir daržovių derinys suteikia bulgurui ypatingą skonį. Šis patiekalas tinka šventinei ar kasdienei vakarienei arba kaip sotus antrasis patiekalas prie lengvos sriubos. Bulgurui su vištiena kepti keptuvėje rinkitės šviežius produktus ir nedidelius grybus.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais, o daržoves susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną bei griežinėliais supjaustykite saldžiąją papriką.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į gilią keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną. Kai jis įgaus auksinę spalvą, suberkite česnaką ir pipirus.
Žingsnis 4
Ant daržovių sudėkite vištienos gabalėlius ir uždenkite griežinėliais supjaustytais grybais. Kepkite visus ingredientus 3-5 minutes, kol filė taps baltos spalvos.
Žingsnis 5
Bulgurą supilkite į keptuvę su daržovėmis ir grybais ir visus ingredientus užpilkite karštu vandeniu (300 ml). Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, uždarykite dangtį ir 20-30 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Patikrinkite, ar bulguras paruoštas: jis turi sugerti visą skystį ir tapti minkštas. Jei viskas gerai, patiekalą išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes. Gero apetito!
Kategorijos