Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvės grietinėje orkaitėje
Bulvės plačiai naudojamos kulinarijoje: iš jų gaminami kotletai ir apkepai, troškiniai ir sriubos, o kartais net kepamos ant medžio anglies. Kartu ši šakniavaisinė daržovė puikiai dera su kitais ingredientais ir sukuria apetitą žadinantį derinį. Keptos bulvės grietinėje - geras pasirinkimas besilaikantiems sveikos mitybos. Patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas, nes išsaugomos vertingosios produkto savybės. Grietinė patiekalui suteikia malonios rūgštelės, pagerinančios neryškų bulvių skonį.
Žingsnis 1
Apdorokite bulves. Švarius gumbus supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant jos "akordeonu" arba sluoksniais išdėliokite griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant bulvių. Įdėkite formą su lėkšte į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Po 25 minučių išimkite išvirtas bulves, nuimkite foliją ir gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Pasiųskite patiekalą į orkaitę dar 10 minučių, kad susiformuotų apetitą kelianti plutelė.
Kategorijos