Bulvės grietinėje orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvės grietinėje orkaitėje

Bulvės plačiai naudojamos kulinarijoje: iš jų gaminami kotletai ir apkepai, troškiniai ir sriubos, o kartais net kepamos ant medžio anglies. Kartu ši šakniavaisinė daržovė puikiai dera su kitais ingredientais ir sukuria apetitą žadinantį derinį. Keptos bulvės grietinėje - geras pasirinkimas besilaikantiems sveikos mitybos. Patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas, nes išsaugomos vertingosios produkto savybės. Grietinė patiekalui suteikia malonios rūgštelės, pagerinančios neryškų bulvių skonį.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės grietinėje orkaitėje Žingsnis 1
Apdorokite bulves. Švarius gumbus supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant jos "akordeonu" arba sluoksniais išdėliokite griežinėliais supjaustytas bulves.

Žingsnis 2

Bulvės grietinėje orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant bulvių. Įdėkite formą su lėkšte į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Žingsnis 3

Bulvės grietinėje orkaitėje Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Po 25 minučių išimkite išvirtas bulves, nuimkite foliją ir gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Pasiųskite patiekalą į orkaitę dar 10 minučių, kad susiformuotų apetitą kelianti plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos