Bulvės grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Bulvės grietinėlės padaže

Keptos bulvės grietinėlės padaže - puiki vakarienė visai šeimai. Grietinėlė ir sūris išryškina bulvių skonį ir sukuria gražią plutelę. Bulvių grietinėlės padaže receptas yra paprastas ir nereikalauja ypatingų pastangų. Patiekalą reikia kepti 200 ℃ temperatūros orkaitėje. Bulves virimui geriau imti baltos veislės ir nedidelio dydžio. Tokios bulvės yra skanesnės ir traškesnės.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės grietinėlės padaže Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulvės grietinėlės padaže Žingsnis 2
Kepimo indą ištepkite sviestu. Išdėliokite eilę bulvių, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Ant viršaus supilkite grietinėlės padažą. Taip pat sluoksniais išdėliokite visas bulves. Paskutinį sluoksnį užpilkite likusiu padažu.

Žingsnis 3

Bulvės grietinėlės padaže Žingsnis 3
Uždenkite kepimo formą folija ir 30 minučių pašaukite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Nuimkite foliją nuo formos ir vėl dėkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol bulvės visiškai iškeps. Sūris suteiks bulvėms auksinę plutelę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos