Bulvės, įdarytos grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Bulvės, įdarytos grybais

Bulvės, įdarytos grybais, yra skanus ir apetitą žadinantis patiekalas, ruošiamas orkaitėje. Kad būtų patogu įdaryti, rinkitės vidutinio arba didelio dydžio gumbus. Taip iškeptomis bulvėmis galite pamaitinti didelę šeimą, pavyzdžiui, po rudeninio grybų derliaus. Tai sotus ir kartu labai paprastas patiekalas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės, įdarytos grybais Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Patepkite daržoves augaliniu aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.

Žingsnis 2

Bulvės, įdarytos grybais Žingsnis 2
Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje arba multicooker keptuvėje augaliniame aliejuje 10 minučių pakepinkite svogūnus ir grybus, kol išgaruos skystis. Sudėkite česnaką ir miltus. Kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar 1-2 minutes. Sudėkite grietinę, druską, pipirus, žolelių mišinį, petražoles. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Bulvės, įdarytos grybais Žingsnis 3
Nuo virtų bulvių nuimkite dangtelį (1/3 viso tūrio). Išimkite bulvės minkštimą - labai atsargiai, kad nepažeistumėte lukšto. Bulvių minkštimą sudėkite į grybų įdarą ir išmaišykite. Bulvių puodus pripildykite grybų mišiniu, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol sūris paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos