Publikavimo data: 2024-04-02
Bulvės, įdarytos grybais
Bulvės, įdarytos grybais, yra skanus ir apetitą žadinantis patiekalas, ruošiamas orkaitėje. Kad būtų patogu įdaryti, rinkitės vidutinio arba didelio dydžio gumbus. Taip iškeptomis bulvėmis galite pamaitinti didelę šeimą, pavyzdžiui, po rudeninio grybų derliaus. Tai sotus ir kartu labai paprastas patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Patepkite daržoves augaliniu aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje arba multicooker keptuvėje augaliniame aliejuje 10 minučių pakepinkite svogūnus ir grybus, kol išgaruos skystis. Sudėkite česnaką ir miltus. Kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar 1-2 minutes. Sudėkite grietinę, druską, pipirus, žolelių mišinį, petražoles. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuo virtų bulvių nuimkite dangtelį (1/3 viso tūrio). Išimkite bulvės minkštimą - labai atsargiai, kad nepažeistumėte lukšto. Bulvių minkštimą sudėkite į grybų įdarą ir išmaišykite. Bulvių puodus pripildykite grybų mišiniu, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol sūris paruduos.
Kategorijos