Publikavimo data: 2024-03-28
Bulvės, keptos su grybais ir majonezu
Keptos bulvės su grybais - sotus patiekalas, tinkantis ir šventiniams, ir kasdieniams valgiams. Šį karštą patiekalą galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies arba kaip visavertį patiekalą. Bulvės su grybais būna sultingos ir aromatingos. Patiekalas puikiai dera su prieskoniais ir žolelėmis pagal jūsų skonį. Šį lengvai paruošiamą karštąjį patiekalą įvertins visi šeimos nariai prie jūsų stalo.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais kubeliais, grybus supjaustykite plonais griežinėliais, šviežias žoleles susmulkinkite.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Ant formos dugno sudėkite bulves ir patepkite jas majonezu.
Žingsnis 3
Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus, išmaišykite, pagal poreikį įpilkite majonezo. Pagal skonį pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska.
Žingsnis 4
Kepkite bulves 180 ℃ temperatūros orkaitėje 40-50 minučių. Padalykite patiekalą į porcijas, išdėliokite lėkštėse, papuoškite viršų smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos