Publikavimo data: 2025-08-16
Bulvės su avokadu
Bulvės su avokadais - derinys, kuris leis naujai pažvelgti į gerai pažįstamą garnyrą. Švelnus avokadų padažas bus sveika kečupo ar majonezo alternatyva, o keptų bulvių skiltelių su džiovintomis žolelėmis aromatas pažadins apetitą net ir tiems, kurie yra abejingi šiai daržovei. Kad bulvės būtų minkštos viduje ir traškios išorėje, prieš kepdami virkite jas puode iki pusės.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Nuplautas bulves supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai vanduo užvirs, virkite bulves dar 15 minučių. Tada vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Iškepkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Pusiau iškeptas bulves sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, džiovintais česnakais ir itališkomis žolelėmis. Kepkite 30 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nulupkite avokadą ir supjaustykite kubeliais. Nuluptą česnaką sudėkite į blenderio dubenį kartu su avokadu. Supilkite alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir sumaišykite iki vientisos masės.
Kategorijos