Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvės su bešamelio padažu
Labai greitas ir paprastas receptas. Patiekalas sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Bulves kruopščiai nuplaukite, bet nelupkite. Po to 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Bulvės turi tapti minkštos, bet nesutrupėti, todėl jų paruošimą patikrinkite šakute. Nusausinkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite plonais griežinėliais, patogiau tai daryti daržovių tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Aš turėjau parduotuvėje pirkto padažo, todėl buvo daug lengviau: įpilkite 500 ml pieno, nuolat maišydami užvirinkite ir virkite 2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Įtrinkite kepimo formą česnako skiltele, galite ją perpjauti skersai, kad būtų daugiau aromato.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 5
Sudėkite visus ingredientus į lėkštę: sudėkite pusę bulvių, užpilkite pusę padažo, sudėkite sūrį. Pakartokite su antruoju sluoksniu.
Žingsnis 6
Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol susiformuos rausva sūrio plutelė, tai užtruks 40 minučių.
Kategorijos