Publikavimo data: 2024-10-22
Bulvės su grybais grietinėje
Bulvės su grybais grietinėje yra skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas iš nebrangių ingredientų. Jį galima ruošti įvairiais būdais: keptuvėje, orkaitėje, puoduose arba daugiafunkcinėje keptuvėje. Patiekalui galima naudoti bet kokius grybus, tačiau pievagrybiai yra patogiausi - jų galima įsigyti ištisus metus ir jie nebrangūs. Imkite vidutinio riebumo grietinės - geriausia 20 proc.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite grybais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2 min. pakepinkite svogūną, suberkite grybus, išmaišykite ir neuždengę kepkite 5 min.
Žingsnis 2
Sudėkite bulves prie grybų. Į apkeptus grybus sudėkite bulves, užpilkite 1/3 puodelio karšto vandens. Uždenkite dangčiu ir 15-20 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Kartkartėmis atsargiai pamaišykite.
Žingsnis 3
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Bulves ir grybus pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, supilkite 1/2 puodelio karšto vandens, sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir virkite 5-10 minučių. Likus porai minučių iki bulvių paruošimo, sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.
Kategorijos