Publikavimo data: 2024-03-26
Bulvės su grybais orkaitėje
Bulves ir grybus galima vadinti geriausiais draugais. Tačiau be papildomų ingredientų patiekalas gali pasirodyti sausas. Todėl patyrę virėjai rekomenduoja keptas bulves su grybais ruošti įpylus šiek tiek aliejaus. Kad patiekalas įgautų subtilaus skonio, jie pataria paruošti grietinės ir česnakų padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės ir česnakų padažą. Česnakus išspauskite per presą. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite bulves, svogūnus ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų, smulkintų krapų, aliejaus ir sumaišykite produktus.
Žingsnis 3
Į karščiui atsparų indą įdėkite folijos lakštą taip, kad jo kraštai peržengtų indo kraštus. Tada sudėkite daržoves.
Žingsnis 4
Iš folijos suformuokite puodą. Ant bulvių ir grybų užtepkite grietinės ir česnakų padažo. Įdėkite patiekalą į įkaitintą 200˚C orkaitę 30 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 100˚C ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos