Publikavimo data: 2024-05-25
Bulvės su lašiniais keptuvėje
Kad bulvės su lašiniais keptuvėje būtų ypač skanios, svarbu atidžiai pasirinkti lašinius. Jie būtinai turi turėti mėsos sluoksnį. Jį reikia supjaustyti storais griežinėliais, dėti ant dar šaltos sausos keptuvės ir kepti, kad riebalai išsilydytų, o mėsos sluoksnis paruduotų. Dėl skonio į lašinius įdėkite česnako, svogūno ir prieskonių. Bulvės supjaustomos plonais griežinėliais arba batonais. Kepkite be dangčio, reguliariai, bet nedažnai maišydami, kol atsiras auksinė plutelė.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Supjaustykite lašinius 1 cm storio griežinėliais. Išspauskite česnaką. Bulves supjaustykite plonais 0,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite lašinius. Į šaltą keptuvę ant vidutinės ugnies įpilkite taukų. Kepkite lašinius 5 minutes. Sudėkite česnaką, juoduosius pipirus ir muskato riešutą. Padidinkite kaitrą iki stiprios.
Žingsnis 3
Apkepkite bulves. Į įkaitintoje keptuvėje esančius taukus sudėkite bulves. Kepkite bulves ant didelės ugnies 15 minučių, kas 5 minutes pamaišydami. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Kategorijos